Økologiske frø og læggekartofler dyrkning.

Øko frø er lige så stærke som almindelige frø, for at få øko mærket må moder planten flere generation  tilbage ikke være sprøjtet. Hos Jyllands Frøhandel bliver dine frø leveret hurtigt og nemt, så du snart kan komme i gang med at eksperimentere med økologiske frø i dit køkken. Samtidig peger han på, at der er økologer der argumenterer for, at de ikke kan finde økologiske frø af og til en passende sort plus derfor vælger konventionelt spire.
Her finder du en oversigt med en website, hvor du kan købe økologiske frø.

Når producenter af økologiske grøntsager langtfra kan få tilstrækkeligt en hel del økologiske frø, må man gerne bruge almindelige spire.

Virksomheder, der udbyder økologisk frø og vegetativt formeringsmateriale, kan via Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, få adgang i at anmelde og opdatere sorter af økologisk spire og vegetativt formeringsmateriale lagt i Den økologiske frødatabase.

Lagt hen i foråret finder du økologiske læggekartofler og sætteløg. Spire er ikke bare spire, findes også mange gode frø, knapt så gode frø plus direkte dårlige frø og så er som ustabile frø.

I sæsonen finder du økologiske læggekartofler, sætteløg, frø og udplantningsgrønsager og krydderurter. Gødning fra husdyr under økologiske produktionsforhold og vegetabilsk materiale fra økologiske arealer kan mærkes og sælges som økologisk.

Plantedirektoratet vurderer, at blot 40 procent af danske, økologiske gulerødder indløber fra økologiske frø. Langt fra hver deres frø der findes økologiske, men især blandt grønsager kan du forfinde økologiske frø.

Læggekartofler finder du fra uge 6 og frem til 1. maj. Kartofler er af vores basisfødevarer, alligevel er mange af vores kartofler på danske middagsborde er konventionelt dyrkede. Nye danske kartofler starter først i jorden omkring 1. April.

Ø-Mærket kan anvendes til fremme økologiske fødevarer og økologiske, uforarbejdede nonfood-produkter, bestemt i den endelige forbruger lagt i lukket emballage, som økologisk frø.

Økologiske grønsagsfrø fra gamle sorter og ubrugte trend frø.

Men hører du til dem, som sværger til de økologiske kartofler er der en del større sandsynlighed for, for at rødderne er anden og tredjegrads økologiske.

Personligt findes jeg at alle frø som kan spire, er værd at satse på, ifald man ikke har den store økonomi, behøver man ikke vælger økologi fortil enhver pris (øko spire kan være dyre) og bare har lyst til at dyrke.. Ingen kartofler smager bedre end friskopgravede, hjemmeavlede kartofler – plus læggekartofler gør det nemt at dyrke egne kartofler hjemme i baghaven.

Har du købt nogle fine økologiske læggekartofler. Er du klar over at det faktisk ULOVLIGT at bruge almindelige kartofler som læggekartofler – istedet skal man bruge sundhedskontrollerede læggekartofler.

Når danske landmænd dyrker økologiske afgrøder, og konventionelle landmænd gerne skal omlægge deres marker i økologisk drift, har man brug for frø plus udplantningsplanter, som er dyrket økologisk.

At producere økologiske frø er lidt dyrere og arbejdsprocessen er en del mere omstændig end delagtig almindelige frø, og ergo koster de økologiske spire normalt også lidt ekstra, men trods finanskrise plus lavkonjunktur skræmmer det langtfra kunderne. Alle frø findes tydeligt markeret, om man er økologiske eller lagt i ekstra store portioner.